Za kompaniju sa sedištem u Geneveys-sur-Coffrane, direktan kontakt sa korisnicima je oduvek bio od ključnog značaja. Timovi iz sedišta redovno putuju u svet da se susretnu sa FELCO potrošačima koji traže poboljšanje švajcarskih alata za orezivanje. Ova bliskost je uvek bila deo FELCO filozofije i kompanija FELCO je oduvek uzimala u obzir potrebe korisnika prilikom poboljšavanja svojih alata. FELCO pruža lokalnu uslugu zahvaljujući svojoj distribucionoj mreži širom sveta i teži da raširi svoju komunikaciju na 14 jezika radi boljeg razumevanja.

FELCO alati su dizajnirani za profesonalce, kako po obliku tako i po veličini
Godine 1946., Felix Flisch izvozi svoje proizvode u Holandiju, Nemačku, Belgiju, Južnu Afriku i Izrael, stalno vodeći računa da ga prihvate profesionalni korisnici.
Danas, u više od 100 država, FELCO širom sveta prepoznaju kao pravog partnera u poslu i razvoju. Sa takvim poverenjem dolazi i odgovornost: FELCO mora stalno da razvija i dalje poboljšava kvalitet svojih proizvoda. Stoga, kompanija ima odeljenje za istraživanje i razvoj čija je svrha da predvidi potrebe svojih različitih tržišta i da odgovori sa alatima koji su savršeno adaptirani sa razvijajućim potrebama i zahtevima krajnjih korisnika.
Tokom svojih 70 godina postojanja, FELCO je prisustvovao značajnom razvoju svoje palete. Jednostavnim makazama za orezivanje koje su pokrenule kompaniju pridružile su se makaze za orezivanje sa rotirajućom drškom i, nakon toga u današnjoj paleti proizvoda, imamo i električne alate sa visokim učinkom, proizvedene od sve inovativnijih materijala. Međutim, osnovne vrednosti su ostale nepromenjene od 1945., prevashodno: ergonomija, pouzdanost i trajnost.
Zato što profesionalci koji se bave orezivanjem moraju da imaju makaze za orezivanje prilagođene ruci i namenjenom korišćenju, FELCO inžinjeri trajno rade na ergonomiji svojih alata. Izuzetno precizne komponente za zamenu svih delova i korišćenje najboljih materijala obezbeđuju trajnost proizvoda i odličan kvalitet sečenja.

FELCO lokalna usluga
FELCO je tokom godina kreirao vrlo gustu distributivnu mrežu uspostavljanjem profesionalnih kontakata širom sveta. FELCO distributivna mreža prolazi sveobuhvatnu obuku i u stanju je da odgovori na pitanja i očekivanja najzahtevnijih potrošača. Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji i partnerstvu sa celokupnom distributivnom mrežom, kupci dobijaju relevantne informacije i vrlo brzo rasprostranjivanje novih proizvoda. Distributivna mreža je integralni deo velike FELCO porodice i deli njene vrednosti, čiji je cilj potpuno zadovoljstvo kupaca.
FELCO je odlučan u nameri da uspostavi i održi prodajnu mrežu sa jakim prisustvom na polju, kao i na međunarodnim i državnim sajmovima i izlaganjima. Tehnički i komercijalni seminari širom sveta se organizuju sa ovim ciljem na umu.

FELCO alati koji traju
FELCO alati su pravljeni da traju. Više od komercijalnog obećanja, ovo je prava filozofija, nasleđena od osnivača kompanije, Felixa Flischa, koji je imao tu genijalnu ideju da učini svaki deo zamenljivim. Stoga, za svaki FELCO model, moguće je naći rezervne delove i korisnici mogu da obezbede redovno održavanje svog alata. Komplikovanije operacije obavljaju uvoznici ili naše glavno sedište. Na primer, za zamenu zakovanih delova ili plastičnih ručica potrebna je specijalna oprema i stabilna ruka.
Da bi se garantovala blizina i bolji odgovor, FELCO uvoznici ili FELCOtronik prodavci garantuju uslugu nakon kupovine u svakoj državi, za elektro portabilne makaze za orezivanje.

FELCO se digitalno susreće sa svojim kupcima
Od 2012., FELCO se „digitalno“ susretao sa svojim krajnjim korisnicima na društvenim mrežama. Ovo ne samo da predstavlja način pokretanja direktnog razgovora sa kupcima već takođe omogućava tim kupcima da međusobno razgovaraju i razmene svoju profesionalnu praksu. FELCO je više nego ikada bliži svojim kupcima na terenu, kroz svoju prodajnu mrežu ili na virtuelan način uz pomoć današnjih tehnologija.